Eric Meijer - fotografie: Pedro Sluiter

Coach Eric Meijer stapt van VC Zwolle over naar de volleybalbond.

fotografie: Pedro Sluiter

Eric Meijer
Eric Meijer is momenteel actief als coach van eredivisionist Djopzz VC Zwolle Topvolleybal. Met Zwolle staat hij derde in de A-poule, en is hij volop in de strijd om de finale om het landskampioenschap te bereiken. Meijer is al parttime werkzaam voor de Nevobo als coach van Jong Oranje meisjes, waarmee hij dit jaar het WK U21 in Mexico gaat spelen.

Gil Ferrer Cutino
Gil Ferrer Cutino is assistent-bondscoach van de Volleybaldames naast bondscoach Felix Koslowski. Eerder vervulde hij de rol van assistent al onder de voormalige bondscoaches Giovanni Guidetti, Jamie Morrison en Avital Selinger.

Afscheid Avital Selinger, Francien Huurman en Erik Reitsma
Met de aanstelling van Meijer en Cutino komt er een einde aan het dienstverband van Avital Selinger, Francien Huurman en Erik Reitsma. Avital Selinger werd in de zomer van 2019 door toenmalig technisch directeur Joop Alberda aangesteld als hoofdcoach van de vrouwenopleiding, een functie die hij in 2021 en 2022 combineerde met het bondscoachschap.

In zijn periode als hoofdcoach van de opleiding leverde Avital Selinger, geassisteerd door Francien Huurman en Erik Reitsma, een belangrijke bijdrage aan het Nederlandse topvolleybal door het afleveren van talenten voor het nationale team. In vier jaar tijd gaf hij tientallen jonge speelsters een versnelde opleiding naar de top. Speelsters die hierdoor de selectie van het WK 2022 in Nederland haalden waren Fleur Savelkoel, Florien Reesink, Jolien Knollema en Elles Dambrink. Maar ook in de groep daar net onder ontwikkelden vele speelsters zich van veelbelovend talent naar professioneel volleybalster.