Djopzz Regio Zwolle Volleybal legt basis voor seizoen 2022-2023

Djopzz Regio Zwolle Volleybal legt met de verlenging van zeven speelsters de basis voor het volgende seizoen. De Zwolse ploeg draait ook dit seizoen bovenin in de Eredivisie mee en eindigt in het eerste deel van de competitie als derde. De helft van de huidige selectie zal ook volgend seizoen bij de Zwolse Eredivisionist spelen. Beide spelverdeelsters, Daantje Vennik en Sanne Konijnenberg, zullen volgend jaar ook de lijnen uit zetten in het veld. Konijnenberg vertelt: ‘’de goeie faciliteiten, het complete trainingsprogramma en het feit dat ik het enorm naar m’n zin heb maken dat ik graag ook volgend seizoen voor RZV speel’’. Ook Vennik geeft aan graag te willen blijven: ‘’het is goed te combineren met mijn studie bij Windesheim en ik hou van de ambitie om in de top 3 mee te draaien’’.

Op de middenpositie beschikt de Zwolse ploeg volgend jaar ook over Emily Silderhuis en Sanne Wagener. Silderhuis en Wagener kwamen vorig seizoen allebei over vanuit Talentteam Papendal. Silderhuis: ‘’ik heb het ontzettend naar m’n zin in Zwolle met het team en de staf en daarnaast is de sfeer in en buiten de hal geweldig’’. Ook Wagener blijft graag nog een seizoen voor de Zwolse ploeg spelen: ‘’ik kan mezelf hier blijven ontwikkelen tot een nog betere volleybalster en dat wil ik richting volgend seizoen graag voortzetten bij RZV’’.

Ook Lara Hendricks (passer loper) en Susan Schut (diagonaal) zijn volgend jaar binnen de lijnen van RZV te vinden. Het is het eerste seizoen van Hendricks in Zwolle, die overkwam van FAST, maar ze plakt er graag nog een seizoen bij aan: ‘’ik heb het super naar m’n zin in Zwolle, zowel binnen als buiten de hal. We hebben een gezellig team en een goeie staf’’. Ook Susan Schut, die zal beginnen aan het haar derde seizoen bij RZV, is blij met haar verlenging: ‘’ik hoop volgend seizoen nog meer voor het team te kunnen betekenen. De professionaliteit en faciliteiten zijn meer dan in orde’’.

Op de libero positie hoopt de Zwolse ploeg volgend seizoen weer over Kim de Wild te kunnen beschikken. Het wordt alweer het vijfde seizoen van de Wild in Zwolle: ‘’mijn focus ligt de komende maanden op mijn voorste kruisband revalidatie en ik hoop aan de start van het nieuwe seizoen weer fit te zijn’’.

Technisch bestuurslid Edwin van den Broeke is content met het aanblijven van zeven speelsters uit de huidige selectie. Van den Broeke: ‘’We hebben met het aanblijven van deze meiden een mooie mix van talenten die steeds beter worden en inmiddels met regelmaat in te vinden zijn. Daarnaast geloven we in een goed herstel van libero Kim de Wild en geven we haar de ruimte bij RZV om met de juiste begeleiding aan haar herstel en terugkeer te werken’’.