Djopzz VC Zwolle Topvolleybal heeft staf compleet en gaat Europa in !

Inmiddels heeft de staf van hoofdcoach Pascal Veneman vorm gekregen voor het komende seizoen.

Pascal heeft het komende seizoen assistentie van een tweetal trainers. Sven de Vries zal de assistent trainer en coach worden. De 30 jarige trainer uit Nijmegen zal ook een aantal volleybaltrainingen op het CSE gaan verzorgen. Naast de twee jonge trainers zal de zeer ervaren Wilfried Groothuis terugkeren als assistent trainer. Wilfried was in verleden al hoofdcoach van de Zwolse formatie. Afgelopen jaar was Wilfried hoofdcoach van de landskampioen in de Topdivsie Alterno. Jorden Bres blijft net als afgelopen jaar de verantwoordelijke op het gebied van de kracht en conditie trainingen.

Naast deze trainers zal Rick van Andel de datascouting voor zijn rekening gaan nemen. Hij neemt daarbij het stokje over van Matthieu van den Broeke. Tot slot heeft Djopzz VC Zwolle Topvolleybal in Hans Stindt een zeer ervaren teammanager aan zich weten te binden. De afgelopen jaren had Hans deze rul bij VV Utrecht en in het verleden bij Alterno.

Naast de complementeren van de staf heeft Djopzz VC Zwolle Topvolleybal zich ingeschreven voor de Challenge Cup. Door een samenwerking met de partners de Nevobo en Sportservice Zwolle is het mogelijk om zich in te schrijven voor deze unieke stap. Het eerst voor het eerst in de geschiedenis dat de Zwolse dames zich zullen gaan meten met de Europese concurrentie. Door het behalen van de derde plaats in de competitie van afgelopen seizoen heeft Djopzz VC Zwolle Topvolleybal rechtstreekse plaatsing tot de Challenge cup weten te realiseren.

Bestuurslid Edwin van den Broeke is zeer verheugd over bovenstaande zaken. Het is echt geweldig dat we aan de EC kunnen meedoen. De Europese ervaring gaat ons enorm helpen in de ontwikkeling van het team en bied de mogelijkheid om via deze wedstrijden volleybal in Zwolle extra onder de aandacht te brengen. Daarnaast zijn we als bestuur zeer content met de samenstelling van de staf. Een mooie mix van jong en oud. Dat kan elkaar alleen maar versterken !

Sportservice in een reactie op de inschrijving voor de EC ; “Wij denken dat het spelen van Europacup door Djopzz VC Zwolle Topvolleybal een fantastische impuls kan geven aan de volleybalsport in de stad. En dat het de inwoners van Zwolle de mogelijkheid biedt om topsport in onze stad te beleven. Het biedt tevens de mogelijkheid door middel van clinics (onderwijs) en side events de sport onder een brede en diverse doelgroep onder de aandacht te brengen. De komende periode gaan we daarin samen met Djopzz VC Zwolle Topvolleybal optrekken”