Eredivisielicenties toegekend aan 24 clubs

Een groot aantal vaste gezichten maar ook twee nieuwe teams zullen in het seizoen 2022-2023 uitkomen in de Eredivisie Volleybal.

De licentieaanvragen van de Eredivisieorganisaties zijn beoordeeld door een onafhankelijk expertpanel. Op basis van het advies van het expertpanel kent de Nevobo-directie de licenties toe aan de onderstaande verenigingen voor het Eredivisieseizoen 2022-2023.

Uitstroom
De damesteams van Set-Up ’65 (Ootmarsum) en van VCN (Capelle aan den IJssel) zullen komend seizoen niet meer uitkomen in de Eredivisie. De dames van Set-Up ’65 gaan verder in de Topdivisie (lees hier meer over dit besluit) en voor de dames van VCN geldt dat dit zij dit nog in overweging hebben. VCN is onder de huidige licentie-eisen voor de Eredivisie niet in staat om twee teams in de Eredivisie te laten spelen.

Nieuwe toetreders
Prima Donna Kaas Huizen Heren 1 en SOMCOM/Sudosa-Desto Dames 1 (Assen) treden als nieuwkomers toe. Zij mogen hun ambities vorm gaan geven in de Eredivisie.

Aangehouden
Op dit moment ziet de Nevobo zich genoodzaakt de licentieaanvraag van VC Sneek Dames 1 nog aan te houden. Er staan nog vragen open m.b.t. de zaaleisen waar op dit moment nog geen afdoende oplossing voor geboden is.

Eredivisie 2021+
Al lange tijd werken de Nevobo en de Eredivisieorganisaties naar licentie-eisen voor de Eredivisie in lijn met het Eredivisieplan 2021+. In aanloop naar de totstandkoming van het plan, is door de Eredivisie aangegeven dat het gezamenlijk handhaven van de licentievoorwaarden een belangrijke stap is in de ontwikkeling van de Eredivisie. Deze licentieronde is, in tegenstelling tot de afgelopen jaren, een duidelijke ondergrens gehanteerd wat betreft de indieningstermijnen, de document formats en de inhoud.

Op basis van de nu verstrekte licenties ziet de Eredivisie Volleybal bij de dames voor het seizoen 2022-2023 er als volgt uit:

Dames
Apollo 8
ARBO Rotterdam/FAST
Booleans/ VV Utrecht
Djopzz Regio Zwolle Volleybal
Draisma Dynamo
Eurosped
Peelpush
Voltena
Sliedrecht Sport
SOMCOM/Sudosa-Desto
Talentteam Papendal