Selectie Djopzz Regio Zwolle Volleybal 2022 – 2023

Djopzz Regio Zwolle Volleybal sluit het seizoen 2021 – 2022 af met een vierde plek in de Eredivisie. In twee wedstrijden moest de ploeg van Eric Meijer haar meerdere erkennen in VC Sneek. In de afgelopen weken kreeg de selectie voor het nieuwe seizoen ook steeds meer vorm, met de komst van Jet Kok, Nynke Hofstede, Lisa Nobel, Tess de Vries en Yara van de Ven.

Jet Kok, die eerder speelde voor Forza Hoogland, Primma Donna Kaas Huizen en VCN, heeft bewust voor de Zwolse ploeg gekozen. Kok: ‘’Ik heb voor Zwolle gekozen omdat ik hier veel trainingsuren kan maken en mezelf zo goed kan ontwikkelen. Ook heb ik veel positieve verhalen gehoord van teamgenoten van Jong Oranje die hier al spelen’’.

Daarnaast keert Nynke Hofstede terug bij de Zwolse ploeg, na een avontuur in België bij Asterix Avo. Hofstede vertelt: ‘’Ondanks dat ik in België heel veel heb geleerd geef ik er de voorkeur aan om volleyballen te combineren met werken. De keuze om terug te keren naar Zwolle was gauw gemaakt, omdat ik veel vertrouwen heb in de staf en het team. Daarnaast zijn de trainingsfaciliteiten goed, wordt er een compleet programma aangeboden en spelen we in een prachtige hal’’.

Lisa Nobel, die eerder speelde voor o.a. Sliedrecht Sport, TTPA, Alterno en Hermes Oostende maakt ook de overstap naar RZV. Nobel: ‘’ het is voor mij een nieuwe uitdaging met een mooi trainingsschema, goede faciliteiten en een team met potentie. Ik kan niet wachten om te beginnen met het nieuwe seizoen’’.

Tess de Vries maakt de overstap van Apollo 8, nadat ze eerder o.a. speelde voor TTPA en Alterno. De Vries: ‘’de club heeft in mijn ogen veel potentie en biedt mij kansen om mezelf op meerdere vlakken te ontwikkelen. Ik ben er van overtuigd dat we met dit team mooie prestaties kunnen neerzetten en boven onszelf uit kunnen stijgen’’.

Tot slot komt ook Yara van de Ven over van mede-eredivisionist FAST. Van der Ven: ‘’Na een aantal fijne gesprekken met de technisch manager en de trainer heb ik er vertrouwen in dat ik mezelf bij Zwolle verder kan ontwikkelen. Ik kijk er naar uit om de rest van het team en de staf te leren kennen en er samen een mooi seizoen van te maken’’. Regio Zwolle Volleybal heeft de selectie hiermee nagenoeg compleet, maar zoekt nog versterking op de passerloper positie