Selectie Djopzz VC Zwolle Topvolleybal krijgt ervaren versterking

VOLLEYBAL – De selectie van VC Zwolle Topvolleybal Zwolle krijgt in de aanloop naar de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen, er een brok ervaring bij. Marianne het Lam-Scholten (32) keert terug in Zwolle, na een jaartje VC Sneek en Jolien Sinnema (31), tot voor kort actief bij Utrecht, sluit tijdelijk aan als vervangster van de geblesseerde Susan Schut.

Technisch manager Edwin van den Broeke geeft een toelichting op de transfers: “We hadden ‘maar’ twee speelsters op het midden, dus die positie was wat dun bezet. Via via hoorden we dat het bij Marianne weer wat begon te kriebelen en zo zijn we in gesprek geraakt en eruit gekomen. Haar voordeel naast haar ervaring en gedrevenheid, is dat ze de club en een gedeelte van de selectie goed  kent en werkzaam is bij Landstede.”

Verbazingwekkend

“Bij Jolien is het zo dat ze in principe bij ons blijft totdat Susan Schut weer helemaal wedstrijdfit is. De verwachting is einde van dit jaar. Daarnaast heeft Tess de Vries een blessure opgelopen en daardoor zijn we wat kwetsbaar op de hoeken. Jolien vroeg of ze een keer wilde meetrainen en hoewel ze een poos niets gedaan heeft, ging dat verbazingwekkend goed. We hebben afgesproken dat ze voorlopig deel uitmaakt van de selectie. Beide speelsters sluiten per direct aan en gaan ook mee naar Athene, waar we op 11 oktober Europees tegen Panathinaikos spelen.”

Marianne het Lam-Scholten speelde al twee keer eerder in Zwolle. Van 2015 tot en met 2017 en 2020 tot 2022. De middenspeelster stopte daarna met topvolleybal, maar de in Zwolle woonachtige Friezin, sloot vorig jaar op het laatste moment toch aan bij VC Sneek.

Tijdelijk

Jolien Sinnema maakte vooral furore als beachvolleybalster tot aan de zomer van 2019. Ze was onder meer actief op het WK 2015 in Nederland. De geboren Meppelse en tegenwoordig in Harderwijk wonende speelster, speelde vorig seizoen nog bij competitiegenoot Utrecht. Omdat hoekspeelster Susan Schut voorlopig nog kampt met een blessure, vervangt Sinnema haar tijdelijk.

De selectie die zaterdag de voorbereiding afsluit met een oefenduel in België tegen Roeselare, bestaat nu officieel uit veertien speelsters. Libero Veerle Buchwald en diagonaal Britt Rössler kwamen over van Alterno Apeldoorn. Frederique van Veen verruilde VC Spaarnestad voor VC Zwolle Topvolleybal.

Clubkleuren

Daarnaast verdedigen Charlot Vellener, Sanne Konijnenberg, Emily Silderhuis, Jet Kok, Lara Hendricks, Lisa Nobel, Tess de Vries, Yara van de Ven en Susan Schut, dit seizoen opnieuw de clubkleuren van VC Zwolle Topvolleybal Zwolle, dat op zondag 8 oktober in Zwolle Voltena ontvangt.