VC Zwolle Topvolleybal buigt voor Panathinaikos, maar wel met opgeheven hoofd

VOLLEYBAL – “We hebben in twee wedstrijden laten zien dat we echt supergoed kunnen volleyballen. Dat vertrouwen nemen we in ieder geval mee naar de volgende wedstrijd”, aldus passer/loper Lara Hendricks van VC Zwolle Topvolleybal. Ze deed haar verhaal woensdagavond na het Europese duel tegen Panathinaikos in een vol Landstede Sportcentrum. De Griekse topploeg was net als in het heenduel in Athene uiteindelijk met 3-1 te sterk.

Maar VC Zwolle Topvolleybal kan tevreden zijn. Meer dan dat. In de eerste twee sets was het verschil miniem: 24-26 en 23-25. Vooral halverwege de eerste set gloorde er hoop, toen Zwolle met een 17-14 en 19-16 voorsprong de eindfase van die set inging.

Mixed feelings
“Ik sta hier wel een beetje met mixed feelings. Natuurlijk is het supervet om deze wedstrijd te spelen en ik denk oprecht dat we het drie sets écht heel goed hebben gedaan. Alleen dan zie je toch dat zij op de goede momenten de ballen afmaken, weten terug te komen als wij voorstaan in de set en meer hoogte slaan.”
“Wij hadden juist wat meer volle bak moeten slaan in plaats van soms dat gepiel en onze kansen sneller af moeten maken. Maar ondanks dat, vind ik vooral dat we alles hebben gegeven en er alles aan hebben gedaan”, analyseerde Hendricks.

Bijzonder schouwspel
Op het moment dat de tweede set ook naar de Griekse formatie ging, was het Europese verhaal van VC Zwolle Topvolleybal uit. Om door te gaan had de thuisploeg namelijk met 3-0 of 3-1 moeten winnen om erop die manier een golden set uit te slepen. Dat gebeurde dus niet. Het maakte de ongeveer vijftig Griekse mannelijke en één vrouwelijke fan (!) ogenschijnlijk niet uit. Er werd vanaf minuut één getrommeld, gesprongen en vooral gezongen. Een bijzonder schouwspel wat na afloop zelfs leidde tot ritmisch applaus van de Zwolse speelsters en technische staf.

Prima verweer

De ambiance was sowieso sfeervol en voor volleybal in Zwolle zelfs ongekend met ruim 1000 toeschouwers. Tot hun groot genoegen zagen zij dat Zwolle een 24-20 voorsprong in de derde set omzette in setwinst (25-21). In alles een beloning voor prima verweer, af en toe zeer goed volleybal en waardig partij bieden aan de regerend landskampioen en halve finalist van vorig seizoen in de Challenge Cup.
Uiteindelijk ging de winst in de vierde set naar Panathinaikos en zo kwam er met 1-3 een einde aan het eerste internationale optreden van VC Zwolle.

Veel tijd om te treuren – in hoeverre daar al sprake van was –  is er niet, want zaterdag komt de huidige landskampioen VC Sneek naar Zwolle. Dan vangt om 19.00 uur de derde competitiewedstrijd van het seizoen aan.

Challenge Cup: Djopzz VC Zwolle Topvolleybal – Panathinaikos 1-3 (24-26, 23-25, 25-21 en 18-25). Eerste wedstrijd: 3-1 voor Panathinaikos (28-26. 21-25, 25-18 en 25-16). VC Zwolle Topvolleybal is daardoor uitgeschakeld. Panathinikos speelt in de volgende ronde tegen Nova Gorica uit Slovenië op 8 en 15 november.

BRON: De Swollenaer