VC Zwolle topvolleybal - team2022

VC ZWOLLE TOPVOLLEYBAL DOET GOEDE ZAKEN VOOR HET NIEUWE SEIZOEN

Zwolle is nog altijd in de race voor de derde plek in de competitie. Aankomende zaterdag spelen zij de laatste wedstrijd in en tegen Borne, waarbij de derde plek op het spel staat. Achter de schermen is er hard gewerkt aan de selectie voor het komende seizoen. Een groot deel van de huidige selectie blijft behouden, waaronder spelverdeelsters Charlot Vellener en Sanne Konijnenberg, midden Emily Silderhuis, passer-lopers Jet Kok, Lara Hendricks, Lisa Nobel en Susan Schut, diagonaal Tess de Vries en libero Yara van de Ven.

Helaas hebben Zwolle ook afscheid moeten nemen van Kim de Wild, Daantje Vennik, Sanne Wagener en Nicole van de Vosse. Deze week werd ook bekend dat aanvoerder Nynke Hofstede Zwolle gaat verlaten. Maar er is ook goed nieuws te melden: Zwolle heeft twee nieuwe speelsters vastgelegd. De 18-jarige libero Veerle Buchwald en de 20-jarige diagonaal Britt Rössler komen beiden over van de kampioen in de Topdivisie, Alterno Apeldoorn.

Hierdoor is de selectie voor Pascal Veneman voor het seizoen 2023-2024 al 11-koppig. Veneman is blij met de selectie: “Het is mooi dat we een groot deel van het huidige team in Zwolle hebben kunnen vasthouden en dat we twee talentvolle speelsters hebben kunnen vastleggen. Daarmee hebben we een solide basis, welke we de komende tijd nog zullen uitbouwen. Wel zijn we nog op zoek naar goede aanvullingen op de middenpositie.”

Mochten er speelsters zijn die als midden graag in Zwolle willen spelen, dan kunnen zij contact opnemen met Pascal. Daarnaast is Djopzz VC Zwolle Topvolleybal nog op zoek naar een assistent-trainer die samen met Pascal de technische lijnen gaat uitzetten met deze uitdagende selectie.