Vandaag is al een voorproefje voor de bekerfinale!

Hallo supporters,

Leuk dat jullie er zijn! Vandaag op zondag 24 maart spelen wij een hele leuke wedstrijd tegen de ploeg uit het oosten namelijk Apollo. Apollo is een ploeg dat een snel spel volleybal speelt. Vandaag is alvast een voorproefje voor de bekerfinale in april waar Apollo ook onze tegenstander is.

De vorige wedstrijd tegen Apollo hebben we met 3-0 verloren, dus we hebben zeker wat goed te maken. Voorgaande wedstrijden waren we steeds erg aan elkaar gewaagd, dus hopelijk kunnen we jullie vandaag een spannende pot volleybal laten zien.

VERSLAG 21 OKTOBER 2023

De teams van VC Djopzz Zwolle en Naemensdael VC waren in topconditie voor de seizoensopener – om klokslag 8 uur werd de openingsslag door Naamstra gespeeld waarmee een lange set met briljante blocks, vlammende verdedigingen en snode smashes werd gespeeld. Het spel ging nek-aan-nek, iedereen was gefocust en het publiek zat op het puntje van hun stoel.

Totdat…
De horecagelegenheid bij het speelveld speelde het nummer Never Gonna Give You Up van Rick Astley. Door deze helse afleiding liet Vernaamen de smash van Vennik gaan waarmee Zwolle de eerste set van het seizoen binnen harkte. Maar de Zwolse formatie was niet vrolijk. De frustratie door het schelle kabaal van de muziek saboteerde de opslagpogingen van alle spelers. De scheidsrechter was niet meer in staat goed te beoordelen wie de fouten maakte. Na een timeout van 20 minuten, waarin bleek dat het nummer vast zat in een loop, besloten beide teams om het spel te staken.

Het vervolg van de ronde wordt gespeeld op 7 oktober. Audio-apparatuur is verbannen van de spellocatie. Toeschouwers die deze voorschriften negeren lopen risico verbannen te worden van alle toekomstige wedstrijden, een verbod te krijgen op alle team-meet-and-greets, en een levenslang verbod op McDonalds-bestellingen.