Zeven speelsters vertrekken bij Djopzz Regio Zwolle Volleybal

Zeven speelsters van de huidige selectie zijn volgend jaar niet meer te bewonderen bij de Zwolse ploeg.  Na zeven jaar Eredivisie vindt Marianne het Lam – Scholten het mooi geweest en is het tijd voor haar man, familie, vrienden, weekendjes weg, het huis, de tuin en alle dieren. Marianne vertelt: ‘’wat heb ik genoten van spelen in het theater van de sport, met een geweldig team en een geweldige staf. We zijn nog bezig met de competitie en ik wil er graag een onvergetelijk afscheid van maken’’. Ook Maureen van der Woude zal volgend jaar niet meer voor RZV spelen omdat het lastig te combineren valt met werk en privé. Van der Woude: ‘’Ik merk dat ik iets meer de focus wil leggen op andere dingen en dat betekent voor mij dat ik niet nog een jaar wil en kan blijven’’.

Bjorna Gras, Marly Bak en Iris Reinders vertrekken ook alle drie uit Zwolle en zullen hun volleybal carrière voortzetten bij VV Utrecht. Gras geeft aan: ‘’ik heb een onwijs fijne tijd gehad in Zwolle, veel geleerd en nieuwe vriendschappen gemaakt. Ik verlaat de club dan ook met pijn in het hart, maar omdat ik nieuwe baan heb in Utrecht is dat beter te combineren met spelen voor VVU’’. Ook Bak vertrekt naar de Utrechtse club, om vergelijkbare redenen. Ze vertelt: ‘’Voor mij is de combinatie van werk en volleybal in combinatie met het reizen niet meer te doen. Ik kies er daarom voor om dichterbij huis te gaan volleyballen omdat ik het spelletje op dit niveau nog veel te leuk vind’’. Ook Reinders zal volgend jaar voor de Utrechtse ploeg spelen: ‘’ik heb echt genoten van mijn jaren bij RZV en het team van dit seizoen heeft een speciaal plekje in mijn hart. Ik geloof er heilig in dat we met dit team mee kunnen doen om de prijzen’’. Toch verlaat ze RZV omdat VV Utrecht later traint op de dag en dit voor haar beter te combineren valt met haar werk.

Ook twee jonge talenten verlaten RZV volgend seizoen, te weten Lotte Bruinsma en Pippa Molenaar. Lotte Bruinsma zal haar volleybal carrière voortzetten bij SV Dynamo in Apeldoorn. Bruinsma: ‘’ik speel volgend jaar niet meer voor Zwolle omdat ik een studie ga volgen in Deventer en me graag verder wil ontwikkelen bij een nieuwe club’’. Daarnaast vertrekt ook libero Pippa Molenaar naar een andere Eredivisie ploeg, Apollo uit Borne. Molenaar: ‘’ik heb een mooi aanbod gekregen van Apollo en zal daarom volgend seizoen niet meer voor Zwolle spelen. Daarnaast kan ik het volleyballen dan ook beter combineren met mijn studie in Enschede’’. Beide speelsters kijken wel terug op een mooie tijd bij Regio Zwolle Volleybal, waarin ze veel geleerd hebben en aan hun ontwikkeling op het hoogste niveau hebben kunnen werken.